Deze heerlijk gemarineerde kipspiesjes voor op de barbecue maak ik vrijwel altijd klaar als we met familie en/of vrienden gaan barbecueën. Het recept is eenvoudig, kost weinig tijd (alhoewel, hoe langer de kip in de marinade ligt, hoe beter) en het resultaat is heerlijk.


Ingrediënten en benodigdheden

Voor zo'n vier personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

Advertentie:

  • 500 gr. kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 el. olie
  • 4 el. Ketjap Manis (zoet)
  • 2 teentjes knoflook (teentje meer mag ook)
  • 1 el. citroensap
  • 3 el. bruine basterdsuiker
  • eventueel: (cayenne-)peper
  • BBQ spiezen vetgedrukt, want ik vergeet deze altijd
  • schaal of kom om alles in te mengen

Tip: in plaats van een potje citroensap koop ik altijd een verse citroen die ik uitpers.

Bereiding kipspiesjes in ketjap-knoflook-marinade

Hoe langer je de kip laat marineren hoe beter. Daarom probeer ik dit altijd de dag vóór de barbecue al voor te bereiden.

Snijd de kipfilet in blokjes. Pers de knoflookteentjes in een kom. Nog niet al te lang geleden heb ik een OXO knoflookpers affiliate via bol.com gekocht, en dat ding is ideaal. Perst goed, voelt stevig en is eenvoudig schoon te maken!

Doe alle andere ingrediënten in dezelfde kom, bij voorkeur in een logische volgorde (ga niet met een eetlepel in een pak basterdsuiker als je net die eetlepel voor olie of ketjap hebt gebruikt :-P ). Als je het lekker vindt, strooi er wat peper (zwarte of cayenne) over. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik de volgende keer doe ik een lepeltje sambal door de marinade, lijkt me ook heerlijk.

Meng de kipfilet door de marinade en zet deze afgedekt in vershoudfolie in de koelkast.

Advertentie:

Voor de barbecue begint -wat je perfect kunt doen met lekkere nacho's van de barbecue-oven- hoef je alleen nog maar de kip op de BBQ-spiezen te prikken. Bijvoorbeeld vijf of zes per stokje.

Pro tip: leg de BBQ-spiezen een tijdje in een bakje met water. Dit voorkomt dat de houten/bamboe spiezen vlamvatten.


Vond je deze post een kleine donatie waard?

Dank je wel!