Beveilig Umbraco's SQL Server verbinding met SSL

7/23/2020

Het is belangrijk om de verbinding tussen je Umbraco-website en achterliggende SQL Server database goed te beveiligen. Standaard wordt een verbinding niet met SSL/TLS versleuteld. Ik laat je hier zien wat je aan je web.config-bestand moet toevoegen om de verbinding wél te versleutelen.

Om de verbinding tussen jouw Umbraco-website en SQL Server database goed te beveiligen moet deze versleuteld zijn met SSL/TLS. Helaas is dat niet standaard het geval.

 

Nadat je Umbraco hebt geïnstalleerd moet je de connectiestring umbracoDbDSN aanpassen in je web.config-bestand. Voeg hieraan toe: 'Encrypt=True; TrustServerCertificate=True;'. De volledige connectiestring wordt hiermee:

<connectionStrings>
	<remove name="umbracoDbDSN" />
	<add name="umbracoDbDSN"
		connectionString="server=sql.example.com;database=examplecom;user id=examplecom;password=w4chtw00rd;Encrypt=True;TrustServerCertificate=True;"
		providerName="System.Data.SqlClient" />
</connectionStrings>

Publiceer je web.config-bestand, herlaad je website en vanaf dan is de verbinding niet door derden af te luisteren.


Related articles

Previous

Bulma Starter Kit installeren in Umbraco 8

Bulma Starter Kit installeren in Umbraco 8

7/23/2020

Hoe je het Bulma Starter Kit kunt installeren en gebruiken in Umbraco 8.

Read more

Next

Forceer HTTPS voor Umbraco

Forceer HTTPS voor Umbraco

7/23/2020

Je moet Umbraco forceren om SSL te gebruiken over een HTTPS-verbinding. In deze korte post lees je de twee web.config-aanpassingen die je hiervoor moet maken, zodat de verbinding met je website goed beveiligd is.

Read more

Advertisement