Gebruik jij nog een Access-database online? Echt? OK, als je deze niet op korte termijn kunt omzetten naar Microsoft SQL Server of MySQL, lees dan gauw verder. Want voor de stabiliteit is het belangrijk dat je de Access 2003 database, met .mdb extensie, omzet naar het Access 2007 en hoger formaat: .accdb.


Op mijn Nederlandstalige tech-blog ITFAQ.nl heb ik een stukje voorbeeld-code dat je kunt gebruiken voor om Access 2003 online te converteren naar Access 2007+. Of eigenlijk, het online omzetten van het JET database engine 5 naar JET database engine 6. Als je dit uitvoert, dan kan jouw website redelijk goed functioneren met nieuwe ODBC en OLEDB drivers voor Microsoft Office Access en classic ASP.

Online een Access 2003 database converteren naar 2007 en hoger

Voor mijn werkgever Vevida heb ik een aantal artikelen geschreven om Access-databases te exporteren: Access naar Microsoft SQL Server en Access naar MySQL. Doe er je voordeel mee!

Een wat meer technisch artikel om Access te exporteren naar MySQL heb ik gepubliceerd op ITFAQ.nl: Access-database converteren naar MySQL met Windows 10 WSL of Linux.

Dit artikel laat je zien hoe je mdbtools in Bash gebruikt om Access-databases om te zetten naar MySQL in Windows 10 WSL en/of Linux.


Vond je deze post een kleine donatie waard?

Dank je wel!